OVER DAIRYMASTER

Ons doel is om de beste ter wereld te zijn. Dit is wat de Dairymaster merk staat voor: de “Master” van de “Dairy” -technologie wereldwijd. Dairymaster levert een groot portfolio melkinstallaties, gerelateerde voersystemen, mestschuiven, melkkoeltanks en geavanceerde sensorsystemen. Dairymaster is gevestigd in het Ierse Causeway, vanuit de eigen productiefaciliteit wordt hier het tot 90% van de melkinstallatie gebouwd.

Lees meer over Dairymaster en het volledige portfolio op www.dairymaster.com/nl

Dairymaster BV is gevestigd in Zeewolde en is het hoofdkantoor voor het vaste land van Europa. De onderdelenvoorziening voor deze regio wordt verzorgd vanuit het centraal magazijn in Seehausen (Duitsland).

Naast het portfolio van Dairymaster worden in eigen beheer  meerdere types melksystemen in het “MobiStar” segment gebouwd en verkocht. Dit zijn prefab melkstallen die snel en eenvoudig te plaatsen zijn en vanwege de modulaire opzet waardevast zijn en ook in leaseconstructies onder te brengen zijn.

Voor verkoop- en serviceondersteuning werken wij met een uitgebreid dealernetwerk door heel Europa.

Wilt u kennismaken met onze mobiele melkstallen en/of kennismaken met het melkprincipe van Dairymaster ? Wij maken graag een afspraak met u waarbij het ook mogelijk is om referentie melkstallen bij u in de buurt te bezoeken.

Onze vertegenwoordigers kunnen u uiteraard ook uitvoerig informeren over andere producten uit ons assortiment.

zogend kalf

Dairymaster melktechniek

De mobiele melkstal is uitgerust met Dairymaster melktechniek, ook wel bekend als “het Ierse melksysteem”. Kenmerkend aan dit melkprincipe is dat het vacuümverloop het drinken van het kalf bij de koe nabootst. Dit melkprincipe is alleen mogelijk door de melk op te voeren naar boven in combinatie met simultaan melken (4 kwartieren tegelijk). Hierbij ontstaat een zogenaamde melkprop die zorgt voor weerstand, wat weer zorgt voor een zeer laag vacuümniveau onder de speen in rustfase. Lees hieronder meer over de voordelen.

Dairymaster produceert 95% van de producten in de eigen fabriek in Ierland. Kenmerkend voor de producten is het hoge aandeel rvs en de in eigen beheer ontwikkelde innovatieve producten. U moet hierbij o.a. denken aan melkmeting, koeherkenning, automatische voersystemen, koeselectie, opdrijfsystemen, mestschuiven, melktanks, MooMonitor+ gezondheidsmonitoring etc. Dairymaster is marktleider in Swing-Over melktechniek en buitenmelker melkstallen.

Voordelen Dairymaster melktechniek:

 • Natuurlijk melken
 • Compleet uitmelken
 • Geen afvallende melkstellen
 • Reductie van melktijd
dairymaster schema

Natuurlijk melken

Hieronder een samenvatting van de voordelen die het Dairymaster melksysteem te bieden heeft:

 • Natuurlijk melken:
  Dairymaster melkt zoals de natuur het bedoeld heeft door het zogende kalf te imiteren. Dairymaster werkt met hoog stabiel melkvacuüm wanneer de tepelvoering geopend is. Dit staat bekend als de “B”-fase. Deze “B”-fase heeft een direct verband met de melksnelheid. Wanneer de tepelvoering gesloten is, is het vacuüm zeer laag in de rustfase, de “D”-fase. Deze lagere “D”-fase zorgt voor ontlasting in de rustfase.
 • Compleet uitmelken:
  Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat Dairymaster door de unieke combinatie van de melkklauw, tepelvoering en het pulsatiesysteem tot 5% meer melk genereert dan andere commercieel beschikbare melkstellen. Klik op de volgende tekst voor het originele: Teagasc onderzoeksrapport.
 • Geen afvallende melkstellen:
  Door de combinatie van het melksysteem, taps toelopende, zeer soepele tepelvoeringen en het unieke melkprincipe wordt het aantal afvallende melkstellen door luchtzuigen geminimaliseerd. Het voorkomt ook luchtinslag tijdens het melken. Wanneer tijdens het melken lucht gezogen wordt kunnen vervuiling en bacteriën met hoge snelheid de andere kwartieren in schieten. Dit kan weer zorgen voor uierontsteking. Daarnaast voorkomt het ergernis en oponthoud tijdens het melken.
 • Reductie in melktijd:
  Ten slotte melkt het Dairymaster melksysteem iedere koe tot 1 minuut sneller uit. Het natuurlijke melken zorgt dus niet alleen voor een betere uiergezondheid maar ook voor tijdwinst.